Dordtse restaurants slaan handen ineen voor bejaarden in Dordrecht Zuid-Afrika

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 16:34

De Dordtse stedenbanden, de restaurants Merz, het Magazijn, Rebel Rebel en het Da Vinci College afdeling horeca, organiseren samen het eerste Dordtse Werelddiner. Studenten bedenken en koken, samen met de chef-koks van bekende Dordtse restaurants een wereldmenu.

De unieke samenwerking is een initiatief van de stedenbanden van Dordrecht. Coördinator John Peters vindt het belangrijk dat het diner mensen verbindt. “Samen kunnen we heel veel”, zegt hij. Het feit dat 3 restaurants en het Da Vinci college belangeloos meedoen, zegt veel over Dordrecht.  Hij hoopt dat dit Werelddiner de eerste is van vele en dat de komende jaren meer restaurants aansluiten. Dit jaar gaat de opbrengst naar de reparatie van het dak van de Nerinahof, een residentie voor ouderen in Dordrecht Zuid-Afrika. “De Wilde Ganzen” verdubbelen het opgehaalde bedrag. Meer informatie vindt u op www.dordrechtstedenbanden.nl

Voor de restaurants is het een uitgelezen mogelijkheid om jong horeca-talent te ontmoeten. De leerlingen van het 2e jaar van de horeca-opleiding van Da Vinci doen een proefexamen, waarbij ze mede beoordeeld worden door de beste koks van Dordrecht.

Timothy van Holst van Rebel Rebel is blij met initiatief en doet graag mee.  Fokke Wagner vindt het fijn dat hij en zijn compagnon Safak Zengin als “Schapenkop” iets kunnen betekenen voor het andere Dordrecht. Ferry De klerk voegt daaraan toe dat “horeca op deze manier mensen verbindt en dat doen ze met liefde.

 

Diverse Dordtse artiesten zoals Peter M. v.d. Linden, Ed van Dijk en Bane Grams treden kort op tijdens het diner.

 

Op dinsdag 11 juni is het eerste diner bij Rebel Rebel en op woensdag 12 juni volgt Merz. Beide restaurants serveren een internationaal menu voor €35. Op donderdag 13 juni voegt het Magazijn een aantal speciale gerechten toe aan het reguliere shared menu. Wie boekt bij meerdere restaurants krijgt een korting: € 2,50 per menu of 7,5 % op speciale gerechten bij 2 restaurants en € 5,00 per menu of 15% op speciale gerechten bij 3 restaurants. Reserveren kan via jpeters@dordrecht-bamenda.nl of scan de code op de poster of de website. “Wilde Ganzen” verdubbelt het opgehaalde bedrag. Meer informatie vindt u op www.dordrechtstedenbanden.nl